Hier vind je de stages die momenteel worden aangeboden bij de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking op het hoofdbestuur in Brussel:
Sample Photo

Stage op de Ambassade van België in Washington D.C. (winter 2024)

De Ambassade biedt onbezoldigde stages van 3 à 6 maanden aan op de politieke, economische of consulaire afdeling. (jan-maart2024)


Sample Photo

Stage in Hong Kong

Stage van 2 - 3 maanden in het Consulaat-Generaal van België te Hong Kong


Sample Photo

Stage "sustainable development and humanitarian aid" bij de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de VN in NY

Ter voorbereiding van het High Level Political Forum (HLPF) dat van 10 tot 14 juli 2023 zal plaatsvinden, is het team "Sustainable Development and Humanitarian Aid' van de missie op zoek naar een stagiair(e) die gespecialiseerd is in duurzame ontwikkeling voor een stage van 3 maanden van mei tot juli 2023.


Sample Photo

Stage op de Ambassade van België in Washington D.C. (herfst 2023)

De ambassade in Washington DC biedt een onbezoldigde stage van ongeveer 3 maanden aan op de politieke, economische en consulaire afdelingen.


Sample Photo

Stage op de Ambassade van België in Havana

De Belgische ambassade in Havana, bevoegd voor Cuba, Haïti en de Dominicaanse Republiek, biedt onbetaalde stages aan van maximaal 3 maanden tijdens 2023.


Sample Photo

Consulaire stage bij de Belgische Ambassade te Athene

De stage op de ambassade bestaat uit het opvolgen en behandelen van administratieve, consulaire taken en u zal betrokken worden bij de consulaire bijstand aan Belgen in het buitenland. U verleent ook medewerking aan evenementen en communicatiestrategie via sociale media en updating van de website en klassementsplan horen tot het takenpakket. Vereisten: • Een Bachelor/Master volgen of gevolgd hebben; • Moedertaal Frans of Nederlands, een goede kennis van het Engels en kennis van het Grieks is een pluspunt ; • Een sterke en aantoonbare belangstelling hebben voor België, en het buitenlands beleid in Griekenland en Cyprus * Initiatief tonen; • Autonoom kunnen werken; • De stage is volledig onbezoldigd. Alle kosten van het verblijf worden door de stagiair gedragen (de heen- en terug vliegtuigticket lokale verplaatsingskosten ), De stagiair(e) dient zelf een geldige reisbijstands-/gezondheidsverzekering af te sluiten voor de stageperiode


Sample Photo

Stage bij het Diplomatiek Bureau te Pristina

Het Diplomatiek Bureau van België te Pristina verdedigt de Belgische belangen in Kosovo, onder het gezag van de Ambassade van België te Sofia. Kosovo is een jong land waar er nog veel uitdagingen zijn (o.a. de economische ontwikkeling, de relaties met de buurlanden en de Euro-Atlantische integratie) en er is een belangrijke internationale aanwezigheid (NAVO, EU, OVSE, VN).


Sample Photo

Consulaat Generaal in Atlanta zoekt stagiair(e)

Het Consulaat Generaal biedt onbezoldigde stages aan van 3 maanden in economische, consulaire en ‘public diplomacy’ materie.


Sample Photo

Stage bij de Belgische Ambassade in Mexico

De Ambassade van België in Mexico-Stad heeft regelmatig plaats voor een onbezoldigde stagiair, in het kader van hogere studies, voor een periode van 3 tot 6 maanden.


Sample Photo

Stage bij de Ambassade te Tunis

De ambassade van België in Tunis biedt een onbezoldigde stageplaats aan voor een periode van minimum twee maand vanaf juli 2023.


Sample Photo

Ambassade in Kinshasa (Alle stages op de ambassade zijn tijdelijk opgeschort)

De Belgische ambassade in Kinshasa biedt onbezoldigde stageplaatsen (telkens 1) aan voor jonge universitairen en afgestudeerden voor een periode van 3 (volledige) maanden.


Sample Photo

Stage bij de PV in NAVO

De Permanente Vertegenwoordiging van België bij de NAVO biedt onbezoldigde stageplaatsen aan voor een periode van vijf maanden van begin februari tot juni en begin september tot januari.


Sample Photo

Ambassade van België in Washington D.C. – Public Diplomacy and Communications

We are looking for an enthusiastic intern to assist the Embassy’s Public Diplomacy Team in charge of external communications through social media and events. An ideal candidate has fluency in English plus at least one of Belgium’s two main languages. The duration of the internship is up to 3 months in the period from April to July 2023. An internship at the Embassy of Belgium in Washington, D.C. offers a unique opportunity to gain experience in an international environment. The internships are unpaid, and the trainee must cover the expenses related to insurance, travel and accommodation. The internship must be part of an academic program, or must at least be approved by the candidate’s institution of higher education.


Sample Photo

Stage Ambassade Berlijn

Onbezoldigde stageplaats van 3 maanden op de politieke afdeling van de Belgische ambassade in Berlijn.


Sample Photo

Ambassade in Bangkok

De Ambassade van België in Bangkok biedt onbezoldigde stages aan van 3 volledige maanden waarvan 2 maanden in de diplomatieke (politiek/ economisch) en 1 maand in de consulaire afdeling.


Sample Photo

Stage Ambassade van België te Rome – Quirinaal

De Belgische Ambassade te Rome is op zoek naar 2 stagiairs (1 voor bilaterale zaken en 1 voor multilaterale zaken) voor een onbetaalde stage van min. 3 maanden.


Sample Photo

Stage in New York (Permanente Vertegenwoording van België bij de VN)

3 maanden onbetaalde stagemogelijkheden voor jonge universitairen. Een unieke kans om ervaring op te doen in een multilaterale omgeving!