Hier vind je de stages die momenteel worden aangeboden bij de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking op het hoofdbestuur in Brussel:
Sample Photo

Stage op het consulaat te New York

Het Consulaat-Generaal van België in New York biedt stageplaatsen aan voor studenten die geïnteresseerd zijn in de wereld van diplomatie, evenementenbeheer en consulaire zaken en die ervaring willen opdoen en deel willen uitmaken van ons kleine, maar uiterst getalenteerde team in NYC!


Sample Photo

Consulaire stage bij de Belgische Ambassade te Athene

De stage op de ambassade bestaat uit het opvolgen en behandelen van administratieve, consulaire taken en u zal betrokken worden bij de consulaire bijstand aan Belgen in het buitenland. U verleent ook medewerking aan evenementen en communicatiestrategie via sociale media en updating van de website en klassementsplan horen tot het takenpakket.


Sample Photo

Stage bij het Diplomatiek Bureau te Pristina

Het Diplomatiek Bureau van België te Pristina verdedigt de Belgische belangen in Kosovo, onder het gezag van de Ambassade van België te Sofia. Kosovo is een jong land waar er nog veel uitdagingen zijn (o.a. de economische ontwikkeling, de relaties met de buurlanden en de Euro-Atlantische integratie) en er is een belangrijke internationale aanwezigheid (NAVO, EU, OVSE, VN).


Sample Photo

Stage bij de Ambassade te Tunis

De ambassade van België in Tunis biedt een onbezoldigde stageplaats aan voor een periode van minimum twee en maximum drie maand, normaal gezien tijdens de volgende periodes: september – november, januari – maart, april – juni.


Sample Photo

Ambassade in Kinshasa (Alle stages op de ambassade zijn tijdelijk opgeschort)

De Belgische ambassade in Kinshasa biedt onbezoldigde stageplaatsen (telkens 1) aan voor jonge universitairen en afgestudeerden voor een periode van 3 (volledige) maanden.


Sample Photo

Stage op de Belgische Ambassade in Burundi

De ambassade biedt regelmatig onbetaalde stages van 3 volledige maanden aan. U wordt betrokken bij het dagelijkse reilen en zeilen van de Ambassade. U werkt voor de politieke en/of de ontwikkelingsafdelingen naar gelang van uw profiel en de behoeften van de post. De stage bestaat uit het volgen en behandelen van politieke, economische en ontwikkelingsdossiers door middel van onderzoeks-, vertegenwoordigings- en syntheseopdrachten. Je volgt de actualiteit en helpt de diplomaten bij hun taken. Samenwerken bij evenementen en het mee helpen uitvoeren van een communicatiestrategie behoren ook tot uw taken. U krijgt ook de gelegenheid om u te verdiepen in een dossier waar u specifiek belangstelling in heeft.


Sample Photo

Stage op de Ambassade in Kuala Lumpur

De Ambassade van België te Kuala Lumpur verwelkomt onbetaalde stagiair(e) in 2023.


Sample Photo

Ambassade in Bangkok

De Ambassade van België in Bangkok biedt onbezoldigde stages aan van 3 volledige maanden waarvan 2 maanden in de diplomatieke (politiek/ economisch) en 1 maand in de consulaire afdeling.