Hier vind je de stages die momenteel worden aangeboden bij de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking op het hoofdbestuur in Brussel:
Sample Photo

Stage Ambassade Zagreb

De Belgische ambassade in Zagreb is op zoek naar stagiaires voor een onbetaalde stage van 10 tot 12 weken in 2022 op de politieke en consulaire afdeling. Deze onbezoldigde stage van 10 tot 12 weken bestaat uit het verlenen van bijstand aan het diplomatiek personeel in zijn dagelijkse taken zoals volgt : op de consulaire afdeling (administratief werk, contacten met klanten, vragen met betrekking tot visa, vragen ivm de interne markt ... ) en op de politiek afdeling (onderzoek, synthese en analyse, vertaling, mediamonitoring, beheer van sociale media, het opmaken van verslagen na conferenties ...) Mogelijkheid om zich te verdiepen in bepaalde dossiers naargelang de eigen achtergrond/interesse.


Sample Photo

Ambassade in Kinshasa

De Belgische ambassade in Kinshasa biedt onbezoldigde stageplaatsen (telkens 1) aan voor jonge universitairen en afgestudeerden voor een periode van 3 (volledige) maanden.


Sample Photo

Een stage (okt-dec 2021) bij de ambassade van België in Noorwegen en IJsland? Doen!

Interesse in een stage in een dynamische ambassade? En dit alles in een prachtig land om te ontdekken? Wij bieden de mogelijkheid voor een onbetaalde stage voor een periode van 3 maanden van oktober-december 2021. U zal volwaardig mee kunnen draaien en vertrouwd raken met zowel het diplomatieke als consulaire werk in een buitenlandse post.


Sample Photo

Stage bij de PV in NAVO

De Permanente Vertegenwoordiging van België bij de NAVO biedt onbezoldigde stageplaatsen aan voor een periode van vijf maanden van februari-juni en september-januari.


Sample Photo

Ambassade in Bangkok

Wegens de huidige inreisbeperkingen voor Thailand, kan de post momenteel geen stagiaires uit België aanvaarden. Zodra mogelijk, biedt de Ambassade van België in Bangkok onbezoldigde stages aan van 3 volledige maanden waarvan 2 maanden in de diplomatieke (politiek/ economisch) en 1 maand in de consulaire afdeling.


Sample Photo

Stage in New York (Permanente Vertegenwoording van België bij de VN)

3 maanden onbetaalde stagemogelijkheden voor jonge universitairen. Een unieke kans om ervaring op te doen in een multilaterale omgeving!