Hier vind je de stages die momenteel worden aangeboden bij de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking op het hoofdbestuur in Brussel:
Sample Photo

Admin. ICT Stock Assistant

De FOD Buitenlandse Zaken is overal ter wereld aanwezig via haar diplomatieke posten en biedt een complete en zeer informatieve stage aan in de schoot van de Dienst Stock (ICT-inventaris) te Brussel. Tijdens een stage van minimaal één maand, maak je deel uit van een professioneel team, waarin je waardevolle ervaring opdoet voor je carrière. Jouw missie? Binnen het enthousiaste team van medewerkers van onze Dienst Stock, bent u verantwoordelijk voor het bijhouden van de inventaris van de fysieke infrastructuur, die aanwezig is in de kantoren van het departement, voor de updates voorraaddatabase en tevens voor advies en ondersteuning aan de gebruikers, in samenwerking met de technische dienst. Daarnaast houd je ook het mailverkeer bij met onze verschillende posten in het buitenland (ambassades).


Sample Photo

ICT-Cybersecurity Medewerker

U bent aangetrokken door de diplomatieke wereld en de ontwikkelingssamenwerking. Wenst U uw kennis in informatica en in het bijzonder Cybersecurity ten volle te benutten?


Sample Photo

Medewerker directie Pers & Communicatie

All-round administratieve kracht voor ondersteuning van de directeur van de directie Pers & Communicatie bij het dagelijks beheer van de directie en voor het maken van rapporten en beleidsanalyses


Sample Photo

Archiefmedewerker

Bent U geïnteresseerd in een vrijwillige stage op het gebied van archivistiek? De FOD zoekt kandidaten om mee te helpen bij het selecteren, ordenen, inventariseren en overbrengen van ongeveer 4 strekkende kilometer historisch archief van Ontwikkelingssamenwerking. De operatie wordt ter plaatse gecoördineerd door een ervaren archivaris van het Rijksarchief. Een gepubliceerde selectielijst en andere, door het Rijksarchief of de Archiefdienst van de FOD opgestelde zoekinstrumenten dienen daarbij als uitgangspunt. Bijkomende inlichtingen over de inhoud van deze stage kunnen verkregen worden bij dhr. Alain Gérard, verantwoordelijke van de dienst Archief van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (Telefoon : 02/501.81.03; e-mail : alain.gerard@diplobel.fed.be) of bij dhr. Luis Angel Bernardo y Garcia, archivaris bij het Rijksarchief en verantwoordelijke voor het selecteren, ordenen, inventariseren en overbrengen van de historische archieven de FOD naar het Rijksarchief (Telefoon : 02/274.15.00; e-mail : luis_angel.bernardo_y_garcia@arch.be) of Johan Van hove HR Business Partner 0475 53 53 71.


Sample Photo

ICT Help Desk medewerker

Aanwezig in de hele wereld via zijn diplomatieke posten biedt de FOD Buitenlandse Zaken U een zeer volledige en instructieve stage binnen de Service Desk ICT van Brussel. U zal deel uitmaken, gedurende minimum één maand, van een zeer professionele ploeg waarin U een afgewisselde ervaring kan opdoen die van onschatbare waarde kan zijn voor uw loopbaan. Uw opdracht : binnen de ploeg van de Service Desk bent U belast met het luisteren naar de gebruikers van onze informaticapark en de problemen die ze kunnen hebben.


Sample Photo

Communicatie: Focus on Belgium

We hebben je nodig om het team van Focus on Belgium te versterken, onze website waarmee we België promoten.


Sample Photo

Communicatiemedewerker

De dienst Pers & Communicatie is op zoek naar stagiairs (m/v) • met interesse voor diplomatie en ontwikkelingssamenwerking • met feeling voor communicatie • met een goede team spirit


Sample Photo

Communicatie: sociale media

Het departement Pers & Communicatie is op zoek naar stagiairs (m/v) met interesse voor diplomatie en ontwikkelingssamenwerking, en een passie voor sociale media.


Sample Photo

Communicatiemedewerker Glo.be

Het departement Pers & Communicatie is op zoek naar stagiairs (m/v) voor Glo.be, de informatiesite van de FOD Buitenlandse Zaken die illustreert wat België doet om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te helpen realiseren in het buitenland.